Pure Kempen

Pure Kempen is een kwaliteitslabel voor streekgebonden goederen en diensten uit de Antwerpse Kempen, een regio die 46 steden en gemeenten omvat en zo'n 800.000 inwoners telt. Met dit label worden tientallen plattelandsondernemers gepromoot die hun unieke streekidentiteit verwerken in hun zaakvoering. Ze werken met elkaar en met andere ondernemers en organisaties samen in een steeds groter wordend netwerk.
Daarnaast promoot Pure Kempen de Antwerpse Kempen bij de eigen inwoners als een regio waar het aangenaam wonen en werken is en waar we dus best trots op mogen zijn én als de ideale vakantiebestemming voor een korte of langere periode bij bezoekers van buitenaf. Dit gebeurt aan de hand van verscheidene acties en publicaties.

Wie geregeld onze website bezoekt, zal dan ook merken dat er bij Pure Kempen altijd wat nieuws te ontdekken valt.


Contact
Wil je nog meer te weten komen over Pure Kempen? Heb je interesse om het netwerk van Pure Kempen-ondernemers te vervoegen? Wil je ons uitnodigen voor een spreekbeurt of om samen te werken?

Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met ons secretariaat.

RURANT vzw / Pure Kempen
Hooibeeksedijk 1 - 2440 Geel (België)

T (+32) 14 85 27 07

E greet.aernouts@rurant.be of purekempen@rurant.be

W www.purekempen.be
--------------------


PURE KEMPEN - ONDERNEMERS VAN HOEVE- EN STREEKPRODUCTEN

Pure Kempen is een kwaliteitsmerk waarmee producenten van streekeigen goederen en diensten uit de Antwerpse Kempen zich kunnen onderscheiden van hun collega's uit andere regio's. Ze krijgen gezamelijke promotie en vorming aangeboden en worden opgenomen in een uitgebreid netwerk van ondernemers die met elkaars producten aan de slag gaan in allerlei verkooppunten, horecazaken, toeristische uitbatingen, evenementen enz.

Hiervoor werkt RURANT vzw samen met Toerisme Provincie Antwerpen vzw (TPA), vzw Kempens Landschap en Boerenbond Projecten. Ieder begeleidt een specifieke groep ondernemers. RURANT vzw neemt de producenten van hoeve- en streekproducten voor haar rekening.


De smaak van het land
Momenteel dragen 14 producenten het Pure Kempen-label. Dit netwerk willen we nog verder uitbreiden. Daarom zoeken we producenten van hoeve- en streekproducten mét een winkel, die in hun zaak minstens twee andere regionale producten willen aanbieden en zelf ook hun afzet willen uitbreiden naar collega's, horeca of toerisme.


Het volledige kwaliteitshandboek van het Pure Kempen-label vindt u op deze site evenals de documenten waarmee u het label kunt aanvragen.
Wellicht hebt u daarvoor ook nog heel wat vragen. Aarzel dan niet en contacteer het Rurant-secretariaat en vraag naar Greet Aernouts (coördinator streekgebonden producten)