Buiten.Zicht #2 | Van wisseltruc tot varkensstal: herfstoogst! (2021)

beeld personeelswissel afscheid kristien

28/10/2021

En toen was er de grote wisseltruc. Na 13 jaar neemt RURANT afscheid van Kristien Vanlommel, die de afgelopen drie jaar als participatiemedewerker actief was. Zowel zij als haar teamgenoot Emily Vandeperre, bij ons sinds 2019, besloten een spiritueel getint pad in te slaan.

Kristien gaat verder als pastor/spiritueel begeleider in het Heilig Hart ziekenhuis in Mol, Emily als docent Godsdienst en Mens en Samenleving op het Sint Jan Bergmans College te Mol. Voor beiden niet zo’n vreemde ommezwaai: “Zingeving, spiritualiteit en verbinden van mensen vormt een soort van rode draad in mijn leven”, schrijft Kristien. Emily licht toe: “Ik denk jongeren te kunnen helpen nadenken over hoe ze in het leven staan. Dat hangt samen met de sociale samenhang in een dorp en hoe dat leefbaar te maken door te zorgen voor elkaar en de sociale omgang.”  

Een gevoelig gemis voor zowel ons als de dorpenteams waarmee ze intensief hebben samengewerkt. Maar kijk, de overgang is bitterzoet, want een nieuw team bestaande uit Ellen Baert (samenlevingsopbouw), Steffi Ruts (sociaal werk) en Katrien Hoeylaerts (consulent duurzame scholen) heeft het stokje reeds overgenomen.

Merci! Tot ziens! En: welkom!

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.