Buiten.Zicht #3 | Frisse kopjes, nieuwe projecten en een vink (2022)

LV CAT3 1 OVERALL WINNAAR  Cat de tuinder zelf

28/10/2021

©Johan Weesie voor Provincie Antwerpen

©Rudi Rombouts voor Provincie Antwerpen

We eten bijna dagelijks groenten en fruit geproduceerd in serres, maar weten niet wat er zich achter de glazen muren van serres afspeelt, terwijl Antwerpen in Vlaanderen dé glastuinbouwregio bij uitstek is. Deze foto’s zijn je ogen voor en achter de schermen, tussen de sla, de robots en het glastuinbouwlandschap, en laten zien hoe innovatief, duurzaam en esthetisch serres kunnen zijn. 

De dienst Landbouw van provincie Antwerpen organiseerde tijdens de zomer van 2021 een fotowedstrijd om het brede publiek bekend te maken met glastuinbouw. Met een selectie uit de ingezonden foto’s werd een tentoonstelling ingericht die, na halte in het provinciehuis, vanaf 30 april 2022 in groentemuseum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver te zien is.

- Hoofdbeeld (roze bloemen): ©Lien Vlaminckx voor Provincie Antwerpen

Info en contact: Colette De Smet (Adviseur land- en tuinbouw Provincie Antwerpen) 

 

Oproep

Werk je aan een project waar je ruchtbaarheid aan wil geven? Of doorkruis je misschien regelmatig de provincie op zoek naar fotogenieke plekjes? Dat komt goed uit! Om onze partners, deelnemers en volgers te inspireren delen we graag projecten uit alle hoeken van de provincie Antwerpen

Stuur je foto met bijschrift naar liselotte.tenvoorde@rurant.be ovv ‘foto oproep Buiten.Zicht #3’. Wij publiceren je beeld dan op onze Facebook-pagina en, wie weet, ook in de volgende nieuwsbrief! 

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.