Projecten en diensten

Burende Boeren v3

Boerende Boeren geeft vanuit een breed partnerschap nieuwe impulsen aan land- en tuinbouw in de Mechelse regio en wil een vliegwiel zijn voor economische ontwikkelingen voor de sector op langere termijn in een sterk verstedelijkte regio.

Samen met boeren en tuinders, korte keten actoren, lokale en bovenlokale overheden en streekorganisaties werken we aan het versterken van de korte keten, het verbinden van boeren met hun buurt en - vanuit cross-sectorale innovatie - aan het valoriseren van agrarische nevenstromen.

De focus van dit project ligt op het begeleiden en inspireren van de deelnemende gemeenten en ondernemers. Dat gebeurde in de vorm van een leertraject voor gemeenten, een infosessie over lokaal en duurzaam aankoopbeleid (brochure Lekker Lokaal gekocht), een inspiratietour Multifunctionele Landbouw 2.0 naar Nederland, ronde tafels en informatie- en inspiratieavonden. De goede voorbeelden uit het project worden samen met nuttige tips en tricks in inspiratiefiches gegoten o.a. 'Een goed verhaal begint lokaal' voor gemeenten en 'Waar je trots op bent mag je tonen' voor ondernemers die werk willen maken van goede relaties met hun buren.

Tijdens het slotevent van het project krijgen de deelnemende gemeenten een actieplan overhandigd waarmee ze in de toekomst verder aan het kader voor land- en tuinbouw en korte keten kunnen bouwen.

Expertise: Lokale producten

Downloads

Burende Boeren is een plattelandsproject van RURANT, IGEMO en Innovatiesteunpunt in samenwerking met Provincie Antwerpen Dienst Landbouw en Platteland, Boerenbond, de gemeenten Berlaar, Bornem, Duffel, Heist op den Berg, Nijlen, Puurs, Sint-Amands, Sint Katelijne Waver en Willebroek met financiĆ«le steun vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland. 

logo eu
VLM logo
provincie antwerpen logo rgb
logo Igemo
logo ISP
Boerenbond
Berlaar metTekstCMYK
Bornem Logo Gemeente
Duffel logo gemeente basis rgb v2
Heist cmyk 40mm
Nijlen logo RGB
PUURS LOGO RGB 300DPI 208X125 groot
Sint Amands Logo SA gemeente kleur
SKW logo klein
Willebroek Logo 2014 03 11

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.