Projecten en diensten

Rurant FB post Hou van je dorp

‘Helemaal van Hier’ is een sensibiliseringscampagne om consumenten en bedrijven aan te zetten om lokaal te kopen. 

Door lokaal te kopen blijven dorpen immers beschikken over winkels die basisvoorzieningen en meer aanbieden. Lokale handelszaken zorgen darnaast ook voor ontmoeting, voor ondersteuning van het lokale verenigingsleven en voor veerkrachtige dorpen. Wanneer ook lokale winkels de reflex ontwikkelen om lokaal aan te kopen, krijgen ook landbouwers en andere aanbieders van streekproducten rechtstreeks toegang tot een grotere en interessante markt.

In zes gemeenten, verspreid over twee LEADER-gebieden worden netwerken van producenten en winkeluitbaters opgericht, wordt er samen met de winkeluitbaters campagnemateriaal en vaardigheden ontwikkeld en uitgewerkt en is er een coaching van winkeluitbaters.

 

Meer informatie: Wim Poelmans, coördinator RURANT | Projectperiode: 2022-2023

Expertise: Dienstverlening op maat

Helemaal van Hier is een project van RURANT vzw en vzw Ruisbroekmolen, in samenwerking met zes gemeenten: drie uit LEADER Kempen Oost (Retie, Balen en Oud-Turnhout) en drie uit LEADER Hageland+ (Bierbeek, Zoutleeuw en Lubbeek). 

Helemaal van Hier is een LEADER-project met financiële steun vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland.

logo eu v2
vrn eu blauw slogan pdpo
LEADER logo
provincie antwerpen logo rgb
Logo Provincie
leader logo
Leader Hageland
RURANT logo lowres v2

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.