workshopreeks 'Opmaak van een businessplan'

Een businessplan?

Je hebt een geweldig idee, een droom of plannen voor een nieuwe richting in je bedrijfsvoering.

Met een goed uitgewerkt businessplan schat je de leefbaarheid van je droom in. Het plan biedt je handvaten voor de financiering en schets een beeld van de partners die nodig zijn voor de uitvoering. Een realistisch businessplan biedt je ook een houvast voor toekomstige beslissingen en helpt om focus te houden. Het plan bewijst dat je goed nadenkt over je activiteiten wat je geloofwaardigheid als ondernemer versterkt en gesprekken voor de nodige vergunningen en financiële middelen onderbouwd. Een goed businessplan is dus goud waard!

 

Workshops

Doorheen 5 workshops loodsen we jou richting een uitgewerkt businessplan. Aan de hand van een Business Model Canvas brengen we alle puzzelstukken voor jouw businessplan samen. Je krijgt meteen in beeld hoe deze stukken zich verhouden tot elkaar. Met een grondige marktanalyse komen trends, klanten, leveranciers, concurrenten, uitdagingen en opportuniteiten in beeld. Hiermee bouw je een visie en strategie voor de toekomst. In het marketingplan omschrijf je hoe jou product of dienst op de markt zal komen, tegen welke prijs en hoe je de communicatie en promotie zal aanpakken.

Uiteraard wil je ook iets verdienen! We zoemen in op de rendabiliteit en het berekenen van de correcte prijs. En omdat centen belangrijk zijn maken we een financieel plan met een ruime kijk op de mix aan financieringsmogelijkheden.

 

Programma

  • Workshop 'Business Model Canvas' - vrijdag 18 september 2020 van 13u tot 16u
  • Workshop ‘Marktanalyse' - vrijdag 23 oktober 2020 van 13u tot 16u
  • Workshop 'Marketingplan maken' - vrijdag 20 november 2020 van 13u tot 16u
  • Workshop 'Rendabiliteit' - vrijdag 22 januari 2021 van 13u tot 16u
  • Workshop 'Financieel plan maken' - vrijdag 26 februari 2021 van 13u tot 17u

 

Praktisch

Locatie wordt nog meegedeeld

Deelnemen is gratis (incl materiaal en drankje) maar niet vrijblijvend*.

*Elke workshop wordt interactief opgebouwd met tijd om zelf aan de slag te gaan met eigen ideeën. Dit vraagt de nodige voorbereiding van alle lesgevers (Innovatiesteunpunt, Unizo, Steunpunt Korte keten en sbb). Bij niet-aanwezigheid of annulatie minder dan 24 uur voorafgaand aan de workshop rekenen we een bijdrage van €50/sessie aan.

 

Inschrijven

Inschrijven kan op 2 manieren:

1/ voor het hele traject (5 workshops) - uiterlijk op 14 september 2020

2/ voor elke workshop apart - uiterlijk 1 week voorafgaand aan de betreffende workshop

 

Contacteer Greet Aernouts - 014 85 27 07 - greet.aernouts@rurant.be

 

Deze workshopreeks is onderdeel van het project 'Ondernemerscoach', een project van RURANT en Innovatiesteunpunt in samenwerking met haar partners en met financiële steun vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland, Vlaanderen en Provincie Antwerpen.

logo europa
vrn eu blauw slogan pdpo v2
VLM logo
provincie antwerpen logo rgb
logo ISP
SP KK
UNIZO LOV EZINEprovAPEN
KBC
sbb logo

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.