Buiten.Zicht #2 | Van wisseltruc tot varkensstal: herfstoogst! (2021)

bart van der moeren koeienstal klein

28/10/2021

©Bart Van der Moeren©Bart Van der Moeren


Voor de portrettenreeks ‘Bewoners van het Kempisch Domein’ brengt Bart Van der Moeren het dagelijks leven in het voormalig koninklijk domein verhalend in beeld. Zijn reeks is onderdeel van de LEADER-projecten Kempisch Domein: een landschap met een koninklijk verleden en De Koning te Rijk

Het koninklijk verleden van de Kempen verbindt de vier Kempense gemeenten Geel, Retie, Dessel en Mol. Met steun van LEADER werkt Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete aan de bekendmaking van en een landschapsvisie op dit voormalig koninklijk gebied. 

In het gebied De Graaf worden fysieke investeringen gedaan om het Koninklijk verleden te herstellen. Daarmee worden de in het landschap zichtbare sporen van verschillende ontginningsgolven, die sinds begin 19de eeuw een impact hebben gehad op de Kempen, hersteld en in de verf gezet. Daarnaast wil RLKGN de gemeenschap van het Kempisch Domein en partners met publicaties en activiteiten inspireren bij marketingcampagnes, branding van streekproducten, ontwikkeling van een toeristisch en recreatief aanbod en landbouwverbreding. 

Info en contact: Kim Van Breda (LEADER-coördinator) | Els Oostvogels (projectcoördinator RLKGN)

Oproep

Werk je aan een project waar je ruchtbaarheid aan wil geven? Of doorkruis je misschien regelmatig de provincie op zoek naar fotogenieke plekjes? Dat komt goed uit! Om onze partners, deelnemers en volgers te inspireren delen we graag projecten uit alle hoeken van de provincie Antwerpen

Stuur je foto met bijschrift naar liselotte.tenvoorde@rurant.be ovv ‘foto oproep Buiten.Zicht #2’. Wij publiceren je beeld dan op onze Facebook-pagina en, wie weet, ook in de volgende nieuwsbrief! 

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.