Projecten en diensten

antwerpen hubs Finaal campagnebeeld joost v2

Een zeer grote groep boeren die reeds actief is in de korte keten tussen Antwerpen-stad en het omringende platteland, wil met een efficiëntere logistiek inspelen op een veranderende markt. 

Het project Antwerpen Hubs ondersteunt samenwerkingsverbanden tussen boeren, brengt logistieke expertise (o.a. van het Speerpuntcluster voor logistiek en Bio Brugs Ommeland) binnen om op basis daarvan onder meer samen met boeren logistieke lussen te ontwikkelen. Op de logistieke draaischijven van deze lussen ontwikkelen we verschillende HUBS samen met andere partners. 

Lussen en draaischijven

Stel je een 8 voor. Één lus staat voor de route of samenwerking tussen boeren, de andere voor de afnemers in de stad. Op het kruispunt, de draaischijf, is de plek waar de stromen samenkomen en een verdeling wordt gemaakt, ook wel handling genoemd. Daar kunnen producten worden verwerkt, pakketten worden gemaakt, er kan ook een koelcel zijn of een plek om een koelwagen aan te sluiten. Rondom Antwerpen stad zijn er verschillende van die 8’en te maken, naar alle windstreken: een lus naar het oosten, de zuidrand, de Kempen en het Waasland. Gebieden die zich er geografisch al toe lenen voor boeren om samen te werken.

Daarnaast werken we aan marketing en sales voor de hele groep boeren.

Komt dit plaatje je bekend voor? Dat kan! Antwerpen Hubs is een vervolg op het project A-Ploeg. Meer informatie vind je op www.a-ploeg.be

Meer informatie: Laura Van Selm, projectcoördinator | Projectperiode: 2023-2025

Expertise: Ondernemersnetwerken

Een project van RURANT, samen met Bio Brugs Ommeland, Steunpunt Korte keten, Speerpuntcluster voor Logistiek, Pakt Platform, Boeren en Buren, Voedselteams, Vers van Hier, Gebroeders Vercammen, SCA-netwerk, Rico Lab, Innovatiesteunpunt Boerenbond.

logo europa
vrn eu blauw slogan pdpo v2
VLM logo
provincie antwerpen logo rgb

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.