Projecten en diensten

DSC04376

Een dorpspunt in de pastorij?

Een dorpspunt is een plek die mensen samenbrengt en verbindt, een plaats met een belangrijke ontmoetingsfunctie. Het mag een gezellige plek zijn, een thuis voor Olen, waar voor iedereen iets leuks of interessant te beleven is, en waar we elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. De concrete invulling van een dorpspunt is afhankelijk van de lokale noden, wensen en mogelijkheden.

De Vrienden van de Pastorij & RURANT

De Vrienden van de Pastorij willen dat de pastorij in Olen-Centrum een invulling voor en door het dorp krijgt. Ze vonden met RURANT vzw een partner om een dorpspunt in te richten.

RURANT versterkt het platteland. We ijveren voor het behouden en versterken van een aantrekkelijk, leefbaar en dynamisch platteland in de provincie Antwerpen. In februari 2024 verhuisde RURANT naar de bovenverdieping van de pastorij om daar gedurende een aantal jaar kantoor te houden en met de Olense gemeenschap een duurzame invulling van de pastorij en de omliggende tuin te realiseren.

 Participatie

En wie weet beter welke die noden en behoeften zijn dan u? We zoeken echte Olense ervaringsdeskundigen om samen met ons na te denken over de beste invulling van die wondermooie pastorij om er het kloppend hart van Olen van te maken. Iedereen is welkom: inwoners, verenigingen, organisaties, ondernemers, …

Doe je mee?

Heb je zin om mee te werken? Zie je kansen in de binnenruimtes of in de tuin? Wil jij ook weer meer leven in de brouwerij/pastorij? Nog geen concreet idee maar een gezonde interesse in het gebouw, het proces en de toekomst? Contacteer ons zodat we je op de hoogte kunnen houden van de volgende stappen in het project.

Volgende sessie: maandag 22 april 2024, 19u30. Meer info hier

Meer informatieSeverine Domus, projectcoördinator | Tel: 014 25 90 84 | Projectperiode: 2024-...

Expertise: Participatie

Downloads

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.