Projecten en diensten

Lekker Lokaal Turnhout

Oud-Turnhout en Turnhout dragen hun steentje bij aan de korte keten door de uitvoering van een haalbaarheidsonderzoek. Dit is de eerste stap naar het ontwikkelen van een distributiemodel voor lokale producten, met specifieke aandacht voor de noden van de klant en de financiële haalbaarheid voor de ondernemers. Ook de verbinding tussen stad en platteland via het gebruik van trage wegen wordt onderzocht.

Middels een consumenten- en producentenbevraging wordt er een beter zicht op de verwachtingen van beide groepen. Daarnaast worden een aantal distributiemodellen in kaart gebracht, evenals de mogelijke trage wegen die een vlotte en aangename verbinding tussen stad en buitengebied kunnen bevorderen.

Lokale producenten krijgen de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd tijdens een infomoment waarop ook de mensen van het initiatief 'Lokaal markt' uit Deerlijk hun werking voorstellen. Oud-Turnhout en Turnhout gaan met alle resultaten aan de slag om de slaagkans van het lokale distributiemodel voor lokale producten verder uit te werken.

‘Lekker Lokaal’ wordt uitgevoerd met inbreng van expertise door RURANT, Innovatiesteunpunt en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete.

Meer informatie: Greet Aernouts

Expertise: Lokale producten

Downloads

Lekker Lokaal regio Turnhout is een project van Rurant en Innovatiesteunpunt in samenwerking met Turnhout en Oud-Turnhout.

logo ISP
logo Turnhout
logo Oud Turnhout

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.