Projecten en diensten

Mechels Natuurlijk

Samen met de stad Mechelen en het Innovatiesteunpunt heeft RURANT de sociale en economische relaties tussen de Mechelse stadskern en de dorpen op het 'Hombeeks Plateau' (de omliggende plattelandsdorpen Hombeek, Heffen en Leest) versterkt.

In het kader van het project Pure Hubs hebben we met advies, praktische ondersteuning en het begeleiden van netwerkmomenten ingezet op het inrichten van een fysieke plaats (ontmoetingscentrum Heffen) en een zelfstandig netwerk van korte-keten ondernemers die gezamenlijk hun producten afzetten onder de naam 'Mechels Natuurlijk'. 
Pure Hubs wil stad en platteland met elkaar verbinden door het organiseren van knooppunten (hubs). Op deze plaatsen bieden ondernemers/landbouwers producten en diensten aan waar stadsbewoners behoefte aan hebben, zoals streekproducten, maar ook zorg, recreatie, natuur en duurzame energie. De doelstellingen van dit project:

  • Versterken van sociale relaties tussen de stad en het ommeland. Verbeteren van kruisbestuivingen tussen de stad en het land met het optimaal inzetten van regionale behoefteketens als ultiem doel.
  • Versterken van ondernemerschap op het knooppunt van de stad en het ommeland. Stimuleren en ontdekken van nieuwe markten en nieuwe ondernemersperspectieven in de stad en op het ommeland.
  • Verankeren van een duurzame, continue inbedding van stad/land-knooppunten als strategie voor regionaal ontwikkelingsbeleid.

Meer informatie: Greet Aernouts www.mechelsnatuurlijk.be

Expertise: Ondernemersnetwerken

Mechels Natuurlijk is een project van RURANT in samenwerking met Innovatiesteunpunt in opdracht van de stad Mechelen. 

mechelen

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.