Projecten en diensten

Waddisda ophetveld v2

Met Waddisda...op het veld, een project met educatieve insteek, wilden we de kennis over de gewassen die op het veld staan verhogen. Het achterliggende doel: het draagvlak voor land- en tuinbouw in de regio versterken.

Onbekend is onbemind. Zeker in een land- en tuinbouwregio als de Noorderkempen is het daarom van belang om te werken aan draagvlak voor de aanwezigheid van land- en tuinbouw ín, en het belang vóór de open ruimte in de regio. Met Waddisda...Op het veld wilden we passanten (met name fietsers en wandelaars) op een ludieke manier informeren over wat er geteeld wordt op de velden. We realiseerden een bordencampagne met uitleg over vijftien verschillende landbouwgewassen. Ruim vijftig borden werden verspreid over acht gemeenten. Op de panelen stonden bovendien QR-codes die na een scan met een smartphone nog een schat aan extra informatie en beeldmateriaal toegankelijk maakten. 

Eerder realiseerden we WADDISDA, een campagne over landbouwvoertuigen achterop bussen van De Lijn.

Expertise: Draagvlak land- en tuinbouw

'Waddisda...ophetveld?' is een leaderproject van RURANT, Pleckske vzw en Innovatiesteunpunt in samenwerking met Plattelandsklassen, Boerenbond, Agro aannemingen en de gemeenten Wuustwezel, Kalmthout, Hoogstraten, Brecht, Essen, Merksplas met financiële steun vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland. 

logo eu
LEADER logo
leader logo
leader MAK logo
Pleckske
logo ISP
LG PLK BL sRGB150dpi
Boerenbond
Merksplas
wuustwezel
Hoogstraten stadsbestuur v2
Kalmthout
Brecht
Essen

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.