Buiten.Zicht #5 | Bomen, beestjes en een labo

horizontaal zonder tekst en logos

16/05/2024

Egel

Het leeft onder onze voeten!

Wist je dat er meer levende organismen in één theelepel grond wonen dan óp de aarde?

Met het project Land-Lab, waarvoor RURANT samen met de gemeente Heist-op-den-Berg het gebied de Bruggeneindse Goren klimaatbestendiger én aantrekkelijker te maken, maakten we een kleine zijsprong. Op woensdag 24 april toonden we de documentaire ‘Onder het Maaiveld’ in het Cultuurcentrum Zwaneberg. 

“In de vele gesprekken en evenementen die rond ‘Onder het maaiveld’ zijn georganiseerd, wordt de film algemeen gezien als een belangrijk verbindend visueel verhaal binnen de discussies die gaande zijn over de relatie tussen de mens en de natuur, en de waarde van een gezonde bodem als basis van ons bestaan.” 

Interesse in een filmvertoning bij u op kantoor / in de schuur / de zaal? Meer info: Ignas van Schaik | www.onderhetmaaiveldfilm.nl

Met dank aan de producenten / Ignas van Schaik voor het mogen gebruiken van de beelden!

Oproep

Werk je aan een project waar je ruchtbaarheid aan wil geven? Of doorkruis je misschien regelmatig de provincie op zoek naar fotogenieke plekjes? Dat komt goed uit! Om onze partners, deelnemers en volgers te inspireren delen we graag projecten uit alle hoeken van de provincie Antwerpen. 

Stuur je foto met bijschrift naar liselotte.tenvoorde@rurant.be ovv ‘foto oproep Buiten.Zicht #5’. Wij publiceren je beeld dan op onze Facebook-pagina en, wie weet, ook in de volgende nieuwsbrief!

Schimmel

Nematode

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.