Buiten.Zicht #5 | Bomen, beestjes en een labo

karel BWV1644 KoenBroos v2

16/05/2024

In elke editie van Buiten.Zicht laten we je kennismaken met een inspirerende persoon uit één van onze projecten. We stellen steeds maar één vraag: Wat heeft u onlangs gedaan om het platteland te versterken? 

Voor deze 5e editie spraken we met onze nieuwe collega Karel Lhermitte die voor RURANT het Plattelandslabo op poten zet. Daarover kun je elders in deze nieuwsbrief lezen. 

“Weten waar de expertise zit en die ontsluiten”, omschrijft Karel zijn functie. “Ik heb binnen RURANT de zeer zinvolle gidsfunctie om de organisatie én mensen buiten dit gebouw te helpen hun weg te vinden om tot betere resultaten te komen.” Karel legt het fundament voor het plattelandslabo. “Gidsen, hetgeen ik ook in mijn vrije tijd in en rond Leuven doe, is ook verwijzen. Het spreekt de leerkracht in mij aan. Ik weet graag waar dingen van komen. As je dat kan vertalen naar anderen toe ben je volgens mij nuttig bezig. Mijn boekenkast is gevuld met van alles, heel veel boeit mij. Maar ik ben ook graag buiten, op de fiets, voor mijn knieën.” 

“Plattelandsontwikkeling is voor mij economische ontwikkeling binnen de grenzen van ecologie en sociaal welzijn. Duurzaamheid is daar belangrijk bij, maar ik zou ook het collectief terug in het plattelandsdenken willen brengen. Het labo kan samenwerking bevorderen, met meer slaagkans en draagvlak als gevolg.” 

Heel ons team ontdekken? Ga naar www.rurant.be/over-ons/team

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.