Buiten.Zicht #5 | Bomen, beestjes en een labo

WhatsApp Image 2024 03 04 at 18.24.22

16/05/2024

Voor degenen die ons van nabij volgen is het mogelijk oud nieuws: RURANT is verhuisd! Op schrikkeldag, 29 februari, trokken we in de Pastorij in Olen. Dat is niet alleen een pand met de status van monument en onze heerlijke nieuwe werkplek, maar óók een project dat aansluit bij onze kerntaken: dorpen leefbaarder maken. Dat willen we doen door, samen met de Vrienden van de Pastorij én alle Olenaars, op de begane grond een dorpspunt inrichten.

Dorpswatte?

Een dorpspunt is een plek die mensen samenbrengt en verbindt, een plaats met een belangrijke ontmoetingsfunctie. Het mag een gezellige plek zijn, een thuis voor Olen, waar voor iedereen iets leuks of interessant te beleven is, waar we elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. De concrete invulling van een dorpspunt is afhankelijk van de lokale noden, wensen en mogelijkheden. En laat RURANT nu net gespecialiseerd zijn in het begeleiden van dat soort processen.

Meer weten? Meedoen? Contactpersoon: Severine Domus | Info: www.rurant.be/projecten-en-diensten/dorpspunt-pastorij-olen-centrum/

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.