De boer op met een burn-out

Op deze pagina

Hoe werkt het?

Tijdens je coachingstraject geniet je van het open landschap en de buitenlucht, maak je kennis met landbouwdieren, wroet je met je handen in de aarde. Geen verplichtingen maar wel eindeloze, rustgevende mogelijkheden. Maak je keuze uit onze coaches en landbouwbedrijven en werk samen aan een gezonde, veerkrachtige toekomst!

Op deze pagina vind je een korte voorstelling van al onze boerderijen en de coaches die er actief zijn. Spreekt één van deze combinaties je aan, neem dan gerust vrijblijvend contact op met de coach die je voorkeur heeft. De kosten voor een coaching op de boerderij zijn trouwens identiek aan die voor een sessie in een praktijkruimte. Je kan opteren om slechts één sessie te volgen of om in een uitgebreid coachingstraject te stappen.

Ontdek de boerderijen

Trezemieke (Retie), Van Hind (Balen), Het Mosterdzaadje (Mol) en Klein Postel (Mol-Postel), zijn stuk voor stuk rustgevende en charmante locaties die heel wat mogelijkheden bieden om jouw specifieke coachingstraject vorm te geven.

Samen met je coach kan je vrij rondlopen op het erf en kennis maken met de activiteiten en dieren. Bovendien heeft elke landbouwer, speciaal voor jullie, een specifiek plekje ingericht. Een pipowagen, een rustiek terrasje, een gezellige, droge buitenzitbank en zelfs een groot, overdekt insectenhotel met uitkijkplatform staan op jullie te wachten.

Klik hier om onze boerderijen te ontdekken. We vermelden bij elk bedrijf welke coaches er beschikbaar zijn. Met hen kan je verder op deze pagina kennismaken.

 

Maak kennis met onze coaches

Met veel zorg selecteerden we zeven coaches die maar al te graag met je aan de slag willen gaan op onze landbouwbedrijven. Je kan rekenen op een op en top professionele aanpak. Allen hebben ze een erkenning van de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out coaches (VESB) op zak. Dit betekent dat ze gediplomeerd, competent en ervaren zijn op het vlak van burn-out en algemene coaching. Bovendien scholen ze zich jaarlijks bij en respecteren ze een strikte gedragscode. Je bent bij hen dus in goede handen.

Een keuze voor een specifieke coach is zeer persoonlijk. Daarom stellen we ze allemaal even kort aan je voor. Eén ding hebben ze alvast gemeen: mensen helpen om gelukkig en vol vertrouwen in het leven te staan is hun passie, en dat doen ze liefst van al midden in de natuur of op het platteland.

Neem gerust rechtstreeks contact met hen op. Ze geven je graag vrijblijvend meer info over hun werkwijze en boerderijcoachings. 

Klik hier om kennis te maken met onze coaches

 

Een burn-out aanpakken op de boerderij

Een coachingstraject

Burn-out kan iedereen treffen. Maar de oorzaken, en de manieren waarop je er best mee omgaat, variëren van persoon tot persoon. Daarom stippelen onze gespecialiseerde coaches voor iedereen een persoonlijk traject uit. Dat kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: 

  • Kennismaking
  • Analyse van klachten en stressbronnen
  • Aanleren van rust- en ontspanningstechnieken en tools om beter om te gaan met stress en emoties
  • Zoeken naar je levensmissie, talenten en drijfveren
  • Versterken van bepaalde persoonlijke competenties en eigenschappen, al naargelang jouw specifieke noden (bv. zelfvertrouwen, assertiviteit, grenzen bewaken, focus, plannen, prioriteiten stellen,…)
  • Concrete oplossingen bedenken voor je dagelijks leven (sociaal, familiaal en werk)
  • Ondersteuning bij de hervatting van het werk.
  • Uiteraard kan je er ook voor kiezen om te starten met een enkele sessie.
Coachingsactiviteiten op de boerderij

Tijdens coachingssessies wordt er niet alleen gepraat. Al naargelang je persoonlijke noden, kom je fysiek in actie, doe je ademhalings- en focus- en ontspanningsoefeningen of ga je zelfs creatief aan de slag. De boerderij biedt natuurlijk heel wat extra mogelijkheden. Dit is wat onze deelnemers zeggen:

Ik kreeg de opdracht om een koe te kiezen die mijn aandacht trok. Ik koos er eentje die rustig stond te herkauwen en haar stalgenoten vanop een afstand gadesloeg. Daarna lokten we mijn koe naar ons toe. Ze was verbazend enthousiast om beter met ons kennis te maken. Nadien bespraken we waarom net deze koe me zo aantrok en waarom haar reactie me zo verraste. Ik leerde zo weer een beetje bij over mezelf.”

Mijn coach vroeg me om een plek uit te zoeken waar ik iets over mezelf kon vertellen. Ik koos een bankje met uitzicht op de natuur in de verte. Het open landschap bracht me rust, meer zelfs dan een bos dat zou kunnen. Bij spanningsklachten gaat het brein in overdrive. Uitgestrektheid biedt dan rust, vertelde mijn coach.”

Ik zag het wel zitten om even met de knieën op de aarde in de moestuin aan de slag te gaan. Daarna gaven we hooi aan de schapen. Er valt altijd wel iets te doen op de boerderij. Het is een goede manier om je hoofd leeg te maken. Ik kan dan ook beter nadenken en rustiger over mezelf praten.” 

 

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.