Projecten en diensten

De Melkfabriek copyright Hannes Verhoeven v2

In navolging van het project ARO-koplopers willen we met Eyecatchers Oud-Raveldonk de landbouw in Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout een extra visuele impuls geven. Onze uitdaging: zoveel mogelijk mensen vertellen waar landbouw in dit gebied voor staat.

De storytelling Oud-Raveldonk vormt reeds een sterke basis voor samenwerking met collega’s, inwoners, toeristen en recreanten. Bij verhalen horen beelden, liefst innovatieve en creatieve beelden die tot de verbeelding spreken en het verhaal kracht bij zetten. Daarom kiezen we voor eyecatchers in het landschap, als onderdeel van het verhaal Oud-Raveldonk. De eyecatchers nodigen uit om inwoners, toeristen en recreanten het gezicht van landbouw te tonen.

Elke eyecatcher op zich is origineel in zijn vorm, laat zich beleven, brengt de hedendaagse land- en tuinbouw tot leven en is ontstaan in het creatieve brein van mensen uit het gebied. Deze eyecatchers nemen je mee naar Oud-Raveldonk waar het leven is zoals het zou moeten zijn, met land- en tuinbouw als uniek onderdeel van deze streek.

www.oud-raveldonk.be

Aanpak en acties

De eyecatchers, zoals de naam het zelf al verraadt, springen in het oog. Met onze eyecatchers willen we ook een plaatsje in het hart van inwoners en recreanten in Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout (ARO) veroveren. Met het verhaal van Oud-Raveldonk willen we inwoners en recreanten in eerste instantie visueel laten kennismaken met de landbouwidentiteit van het gebied. Na de eerste visuele trigger, is er ook een belevingsaspect verbonden aan de eyecatchers. Nieuwsgierige voorbijgangers kunnen meer ontdekken over bepaalde aspecten van landbouw via de belevingsvolle en educatieve elementen die in de eyecatcher verwerkt zitten. Bovendien vormt een innovatieve eyecatcher ook een mogelijke trigger om het gebied te bezoeken.

Vanuit een multidisciplinaire werkgroep gaan we op zoek naar de best geschikte locaties en brengen we de randvoorwaarden voor de eyecatchers in kaart. We organiseren een co-creatieworkshop die leidt tot het juiste kader voor de uitwerking van de eyecatchers. Op basis van dit kader sturen we een open oproep uit en gaan we op zoek naar de gepaste creatieve ondernemers die de eyecatchers vormgeven én realiseren. Middels een publieksevenement zetten we de eyecatchers op de kaart zodat iedereen ze kan gaan beleven en er van kan genieten.

Meer informatie: Greet Aernouts, projectcoördinator

 

Expertise: Draagvlak land- en tuinbouw

Eyecatchers Oud-Raveldonk is een project van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk en met financiële steun vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, Vlaanderen en Provincie Antwerpen

logo europa
vrn eu blauw slogan pdpo v2
LEADER logo
leader logo
provincie antwerpen logo rgb

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.