Projecten en diensten

Schrijvers op Stal

Zeven zomeravonden, zeven duo's. RURANT nodigde voor Schrijvers op stal steeds een schrijver en een bekende landgenoot uit voor een ontspannen gesprek over landbouw en platteland. De deelnemende schrijvers werden uitgenodigd op basis van een inhoudelijke link met de landbouw. Zo speelt een groot deel van de succesroman “Het smelt” van Lize Spit zich af op een boerderij en schreef Chris De Stoop met “Dit is mijn hof” een ode aan de landbouwstiel.

Door cultuur en landbouw te combineren in een laagdrempelig, gratis programma, wilde RURANT het (gemengde) publiek op een andere manier naar het erf lokken dan met het klassieke bedrijfsbezoek.

De gesprekken vonden plaats op het erf van actieve landbouwbedrijven van divers pluimage: van het klassieke gemengde bedrijf over een tomaten-en aardbeienkweker tot een educatieve schapenhouder. De aanwezige schrijver las voor uit eigen werk, de gastheer- of vrouw werd bevraagd over zijn vak en achteraf was er ruim gelegenheid om na te praten bij een fris streekbiertje.

Schrijvers op stal werd gerealiseerd door RURANT, provinciaal cultuurhuis De Warande, Landelijke Gilden en 7 Kempense gemeentebesturen. Het project werd mede mogelijk gemaakt met financiële steun van LEADER.

Meer informatie: Miel Gilis, LEADER-coördinator

Expertise: Draagvlak land- en tuinbouw

Downloads

SoS Hoogstraten

Schrijvers op Stal is een leaderproject van RURANT met financiële steun vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland.

logo europa
vrn eu blauw slogan pdpo v2
LEADER logo
provincie antwerpen logo rgb
leader logo
leader MAK logo
leader oost logo

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.