Buiten.Zicht #3 | Frisse kopjes, nieuwe projecten en een vink (2022)

Rurant team selectie JPG LR 008

28/10/2021

Frisse kopjes

Een getransformeerd team verdient een introductie. We lieten nieuwe foto's maken en stelden op Facebook de afgelopen maanden iedereen voor. Op onze vernieuwde team-pagina kunt u de mini-interviews met alle collega's (her)lezen. Tien koppen op een rij passen maar net samen op de foto - en we zijn er nog niet! Naast Ellen Baert en Katrien Hoeylaerts verwelkomt het dorpenteam dit voorjaar nog twee nieuwe collega’s. 

Wel op de foto maar niet op kantoor is Miel Gilis, coördinator van LEADER Markaante Kempen+. Hij nam een half jaar loopbaanonderbreking om het PCTrail te wandelen. Lotte ten Voorde en Kim Van Breda nemen tot oktober zijn taken over en krijgen daarbij ondersteuning van Sam Alfaro. Het is maar dat u weet wie te bellen bij vragen!

Verse projecten

In januari gingen er drie nieuwe projecten van start bij RURANT, allemaal gesubsidieerd met LEADER-middelen.

101 HA kruidenland (met Adviesbureau Vandeweyer) gaat 101 hectare inzaaien met kruidenmengsel voor het klimaat, biodiversiteit, een aantrekkelijk beeld en diervoeder.

Toerismeboeren en beleefondernemers wil in samenwerking met De Merode en Boerenbond kleinschalige hoevelogies en toeristisch(e) product(en) en een agro-toeristisch netwerk realiseren (Lees elders in deze nieuwsbrief hoe je kunt deelnemen aan een inspiratietour!).

In Boer en dorp verbinden wordt een lokale voedselstrategie voor Mol ontwikkelt.

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.