Buiten.Zicht #5 | Bomen, beestjes en een labo

team BWV0985 KoenBroos

16/05/2024

Hello Lisbeth en Karel!

Met de verhuizing en het oprichten van het plattelandslabo, is er ook wat verschoven in het personeel. Het hele team werd bovendien opnieuw op de foto gezet door Koen Broos, tegen het decor van onze fotogenieke werkplek.

Op onze contactpagina kun je de portretten bekijken én kennis maken met Karel Lhermitte en Lisbeth Hoefkens. Lisbeth is de nieuwe rots-in-branding van het LEADER-secretariaat: “Ik ben achter LEADER aangegaan toen het kon. Ik vind het enorm fijn om vanuit het veld een project te kunnen begeleiden dat organisch gegroeid is en zo veel meer draagkracht heeft. Ik zou graag nog laagdrempeliger willen werken, als een declaratie buddy naast iemand gaan staan. Ik haal echt voldoening uit mensen te woord staan, zeker als iemand zegt “goed dat ik gebeld heb!”. Het is fijn als je iets behapbaar kunt maken waar mensen tegenop zien.

Karel noemt zichzelf gangmaker en is verantwoordelijk voor de oprichting van het Plattelandslabo waarover je in het vorige item kon lezen. Maak kennis met Karel in het Heel Kort Interview.

>> Pst! Deel uitmaken van ons team? We hebben een VACATURE voor Kennismakelaar! <<

Goodbye Laura!

We nemen ook afscheid. Laura van Selm, sinds 2016 werkzaam als projectcoördinator, werkte  voornamelijk rond ondernemerschap bij boeren. Door verbindingen tussen ondernemers te leggen heeft ze iets kunnen betekenen voor een doelgroep die in zwaar weer verkeert en weinig tijd heeft.

Voor De beleverij, het eerste project, dacht ze met landbouwers mee over verbredingsactiviteiten. Haar meest recente wapenfeiten zijn A-ploeg, het daaruit voortvloeiende Antwerpen hubs en Burgerboeren, een project dat zich focuste op een nieuwe vorm van landbouw bedrijven. Zij is voortaan te vinden op de stoel van coördinator bij Pomona vzw, een organisatie die streeft naar natuurinclusieve, coöperatieve, herstellende landbouw. Laura bedankt!

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.