Buiten.Zicht #5 | Bomen, beestjes en een labo

Buiten.Zicht #5 | Bomen, beestjes en een labo

Beste lezer, 

We hebben gespaard en brengen je veel nieuws over de organisatie. Deze vijfde Buiten.Zicht staat in het teken van alles dat aan het ontluiken is bij RURANT. Met andere woorden: het is lente! En we lichten, zoals aangekondigd in de vorige editie, de sluier helemaal op over ons nieuwe huis, de uitbreiding van het team en de vierde tak aan onze RURANT-boom: het Plattelandslabo! Dat wordt in een speciale editie van Radio Platteland gepresenteerd dit najaar. Noteer alvast 20 september!

Ook voor in je agenda: de LEADER-cafés op 12, 18 en 25 juni waar je alles te weten komt over de tweede oproep voor plattelandsprojecten dit jaar.

Ondertussen zijn er een aantal nieuwe projecten in opstart, waaronder het Interreg-project CIRCUS waar we samen met Landelijke Gilden aan werken. Daarover meer – jawel, opnieuw een cliffhanger – in de volgende editie, waarin we hopelijk ook de goedkeuring van een reeks andere projecten rond o.a. gezonde (landbouw)bodem, een innovatieve participatietool en de opstart van een dorpshub kunnen vieren. Stay tuned!

Op de projectenpagina op onze website kun je lezen waar we verder mee bezig zijn. We zijn ook te vinden op Facebook. Rest ons nog je veel leesplezier te wensen!

Door te leren gaat er altijd een wereld open, en wat is er beter dan dat? Dat zit ook in het DNA van RURANT; door de projectwerking, en door de open blik bij de collega’s.
– Lisbeth Hoefkens